MUĞLA / ORTACA - Gökbel İlkokulu

Tarihçe

Gökbel İlkokulu 1963 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. İlk başladığı yıllarda iki derslik ve bir lojmandan meydana gelen okulumuz daha sonra ihtiyaç üzerine 1987 yılında günümüzdeki halini almıştır.

Gökbel İlkokulu 1963 yılında Milli eğitim Bakanlığı´nın katkıları ile yapılarak eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Açıldığı ilk yıllarda günümüzde anasınıfı ve 1-2/A sınıfından meydana gelen okul binamız 1987 yılında ihtiyaçtan dolayı günümüzdeki 3-4/A sınıfı ve müdür odasını da içine alan ek binası ile günümüz yerleşkesini doldurmuştur. Zaman zaman yapılan yenilikler de gözlerden kaçmamaktadır. Okulumuzun yapıldığı yıllarda uçurum ve dik bir yamaç halinde bulunun arka bahçe 7-8 m´lik istinat duvarı örülüp doldurularak düzleştirilmiştir.

Geçmişte öğrenci fazlalığından dolayı sabahçı öğlenci şeklinde eğitim veren okulumuz 1998 yılında itibaren ise öğrenci azlığından dolayı taşımalı eğitime geçirilmiştir. Bunun neticesinde 1998- 2012 yıllarıı arasında sadece 1,2 ve 3. sınıf eğitimi verilmiş, 4. ve 5. sınıflar bu yıllarda taşımaya tabi tutularak Dalyan Naciye Tınaztepe İlköğretim Okulu´nda eğitim almışlardır.

2012 yılınında 4+4+4 kademeli eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte okulumuzda ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıf eğitimi yapılmaya başlanmıştır. Hali hazırda 1 sınıf öğretmeni ve 1 hizmetli görev yapan okulumuzda 15 ilkokul öğrencisi eğitim görmektedir.

Yayın: 04.12.2014 - Güncelleme: 15.02.2021 21:33 - Görüntülenme: 1643